עלינו להתרבות על-מנת להבטיח שסבלן של חיות-הבר לא יתפשט.
תירוץ זה כנראה מגיע ממקום של דאגה אמיתית לסבל של אחר. עם זאת, יש כמה דברים שצריך לשים לב אליהם.
ראשית, הוא מכיל כשל לוגי מסוג ברירה כוזבת, והיא: 1) או שבני-אדם ימשיכו להתרבות (ואפילו יגבירו את הקצב) או ש-2) הסבל של חיות-הבר יגבר בהיקפו (ואולי אף בעוצמתו); אך אלו אינן שתי האפשרויות היחידות. גם אם נקבל, לשם הויכוח, את הטענה שגידול בשטחי פעילות אנושית יביא בהכרח להפחתה בסך כמות הסבל (אנושי ולא-אנושי), זה לא אומר שאנו חייב להסתמך על הִתרבות. עם היכולות הטכנולוגיות והידע הגוברים של ההומו ספיינס, לא קשה לדמיין פתרון לסבלי חיות-הבר שאינו מנצל בני-אדם כאמצעי להשגת המטרה.
הערה: ישנו דיון מתמשך בחוגים אנטינטליסטיים ואחרים בשאלה האם המין האנושי יצטרך להמשיך להתקיים במספרים מופחתים משמעותית כדי לדאוג להפחתת סבלן של חיות-הבר (והסבל באופן כללי). תרחיש כזה יסתמך על הִתרבות בכמות קטנה שאינה מתקרבת לכמויות של היום, ולכן אינו רלוונטי כטיעון בעד הולדה כל עוד לא הגענו לשלב הזה.
שנית, גם אם נכיר בהִתרבות ככלי להפחתת סבלן של חיות-הבר, זהו כלי מאוד גס ולא יעיל. אם ניקח בחשבון את הסבל בחיי של מישה ואת הסבל שהא גרום לאחר (בין אם בכוונה או כתוצר נלווה לקיום חיים) – האם זו לא דרך מאוד מסורבלת להפחית סבל? שימוש בכלים ואורגניזמים חסרי יכולת חישה ודאי יהווה שיטה הגיונית יותר להפחית את סבלם של היצורים החיים, לא? (וגם אם איננו יכול לעשות זאת כרגע, האם לא כדאי להתמקד בפיתוח היכולות הללו, במקום לחשוב על תירוצים להִתרבוּת?) ובאופן כללי יש להתייחס בחשדנות - ולא לעודד - שימוש של יצורים בעלי יכולת חישה כאמצעי להשגת מטרה.
לבסוף, כפי שהוזכר קודם, לא תמיד ניתן ליישם את התירוץ הזה. הוא לא חל, לדוגמא, באזורים שאין בהם – או שיש בהם מעט מאוד – סבל של בעלי-חיים. הקמת התיישבות באזורים עוינים לחיים (כמו מדבריות, אנטארקטיקה או החלל החיצון) תעמוד בניגוד למטרה שהטוענ מקווה להשיג - צמצום סבל – שכן ההתיישבות החדשה תיצור סבל היכן שלא היה בכלל, או תוסיף סבל למקום שהיה בו מעט.